www.trebic.news

kulturní a společenský magazín

MHD v Třebíči rozšíří celokrajskou integrovanou dopravu

I v Třebíči bude možné od 1. 1. 2024 využívat k cestování po městě a jeho okolí nejen městskou hromadnou dopravu, ale také krajskou Veřejnou dopravu Vysočiny (VDV).

V autobusech VDV budou platit i jednorázové třebíčské jízdenky

„Tato pozitivní změna přináší především zvýšení komfortu pro cestující, tedy například i pohodlnější přestupy při kombinaci obou doprav nebo možnost využívat společného tarifu a slev. Společná iniciativa Kraje Vysočina a města Třebíč směřuje k podpoře udržitelnosti a snižování emisí,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a dopravy Miroslav Houška.
Dopravu tak od Nového roku začnou na území města Třebíč zajišťovat také projíždějící krajské linky. Na nich bude platit městský tarif. Řidiči v regionálních autobusech budou při cestě mezi městskými zastávkami uznávat také předplacené jízdní karty třebíčské MHD s vyznačenou časovou platností a doplněním, že se jedná o integrovaný jízdní doklad VDV. Kartu a odpovídající nálepku bude možné získat na předprodeji MHD Třebíč a bude se týkat půlročního a ročního jízdného. V ceníku MHD bude výraznou barvou vyznačeno, které jízdné je uznáváno ve VDV.

„Cestující v třebíčské autobusové dopravě budou moci jezdit regionálními modrými autobusy na jízdné tarifu MHD v rámci zóny Třebíč. To například znamená, že na jízdní doklad MHD mohou jet na zastávku Střítežská u STOP-SHOPu modrým autobusem,“ uvedl možnost využití starosta Třebíče Pavel Pacal.

V autobusech VDV budou nově platit i třebíčské jednorázové jízdenky. „Stejně tak i čtyřiadvacetihodinové jízdenky, půlroční a roční předplacené jízdenky, které jsou vystaveny na třebíčských kartách. Uvedené jízdenky budeme uznávat v našich autobusech a vlacích zastavujících na území města Třebíče,“ sdělil Martin Hyský, předseda Výboru pro strategické projekty Zastupitelstva Kraje Vysočina.

V MHD Třebíč už dnes platí jednotlivé jízdenky VDV vydané do Třebíče, a to po dobu jejich platnosti označené na jízdním dokladu.

tisk@kr-vysocina.cz

AUTOBUS

Pole s hvězdičkou * jsou povinná.

Přidat komentář

Přehled komentářů

    Napište první komentář!