www.trebic.news

kulturní a společenský magazín

ukončili přepravu jízdních kol

Bezpečně do práce a domů na kole umožňovala autobusová přeprava jízdních kol, kterou energetici s příchodem podzimního počasí na několik měsíců přerušili.  Od jara do podzimu speciální cyklobusy přepravily přes 370 kol zaměstnanců elektrárny a zároveň aktivních příznivců zdravého životního stylu. S rostoucím životním tempem je zájem o efektivní využití volného času ke sportu stále větší a stále více zaměstnanců elektrárny i dodavatelů využívá ke sportu právě cestu z práce.

S podzimem energetici ukončili přepravu jízdních kol z Třebíče do Dukovan

Přínos cyklobusů není omezen pouze na využití pro sport po práci, ale přínosem je také vyšší bezpečnost, úspora nákladů a úspora emise CO2 při nevyužitém osobním automobilu. Desítky uživatelů z řad zaměstnanců elektrárny i dodavatelů si službu přepravce chválí a vnímají ho jako benefit.

Před sedmi lety vedení dukovanské elektrárny zavedlo přepravu kol pro své zaměstnance především kvůli jejich bezpečnosti. Odpoledne je mnohem lepší viditelnost, a navíc cyklisté už nemusí nikam pospíchat. Na trase z Jaderné elektrárny Dukovany do Třebíče existuje více variant tras, po kterých je možné jet na kole domů krásnou přírodou mimo hlavní vytížené komunikace.

Od dubna do října fungovaly jako cyklobusy čtyři linky přivážející pracovníky ČEZ z Třebíče s dobou odjezdu v brzkých ranních hodinách. Lidé za přepravu kol přitom nic neplatí, ta je v ceně jízdného. Celkově od roku 2016 cyklobusy na této trase přepravily více než 3100 jízdních kol. Nosiče se na autobusy vrátí zase s příchodem jara.

Jiří Bezděk

tiskový mluvčí ČEZ, JE Dukovany

Cyklobus JE Dukovany.jpg