www.trebic.news

kulturní a společenský magazín

Potvrzuje se rostoucí návštěvnost

Elektrárnu ponořenou do tmy si v rámci šesti speciálních čtyřhodinových nočních exkurzí, které v průběhu září a října probíhaly v Jaderné elektrárně Dukovany, prohlédlo 196 návštěvníků. Díky nebývalému zájmu, který překvapil i organizátory, byly všechny termíny obsazené během několika málo hodin. Celková návštěvnost infocentra Dukovany za prvních deset měsíců letošního roku dosáhla 39.990 návštěvníků.

Potvrzuje se rostoucí trend návštěvnosti dukovanského infocentra

Při speciálních prohlídkách zavedly průvodkyně skupinky návštěvníků nejen do informačního centra, ale také na simulátor blokové dozorny, který slouží k výcviku operátorů, na strojovnu s turbosoustrojím a na závěr navštívili sklad použitého jaderného paliva. To vše za úplné tmy, při osvětlení lamp a svitu měsíce. Speciální exkurze, původně plánované na zářijové pátky, energetici na základě vysokého zájmu rozšířili i na říjen. „Potvrzuje se tak rostoucí trend návštěvnosti dukovanského infocentra, který v pocovidovém období vnímáme. Již brzy se tak budeme moci těšit na 850tisícího návštěvníka od otevření infocentra v roce 1994,“ prozradil Roman Havlín, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

Zájemci se, podle energetiků, o letošní noční prohlídky elektrárny zajímali už od začátku léta. I přesto je rychlost, s jakou byla všechna místa obsazena, příjemně překvapila. Pro ty, kteří se do letošních prohlídek nedostali, energetici slibují jejich uspořádání i v příštím roce. Už na 9. a 10. prosince ČEZ v infocentru Dukovany připravuje speciální zábavný program s vánoční tématikou. Letos energetici, i s návštěvností Přečerpávací vodní elektrárny Dalešice, kterou v letošním roce navštívilo už přes 10 tisíc návštěvníků, očekávají nejvyšší návštěvnost v historii.

Jiří Bezděk

tiskový mluvčí ČEZ, JE Dukovany

NOČNÍ PROHLÍDKY 2.JPG

Pole s hvězdičkou * jsou povinná.

Přidat komentář

Přehled komentářů

    Napište první komentář!